Konsultant za bezbednost od požara i eksplozija eksplozivnih smeša ... Autor SRPS TP 21 i više drugih propisa .. Možete me pozvati telefonom od 10 do 22 h ili napisati meil. Za savet meilom budite konkretniji u opisu (lokacija, predhodni postupci, po potrebi crteži i dr,). Možete i odavde otvoriti blog o standardima požarne bezbednosti i Forum linkovi su dati niže. Napr. u blog Forum možete ući klikom miša na to ime bloga - dato ispod slike knjige Glosar (dato niže u osnovnoj koloni).

среда, 17. јул 2013.

Letnja tema: Građevinski materijali - Da li je moguće da u Srbiji neko odgovara za obmanjivanje potrošača

Mogućnosti za obmanu potrošača su vrlo velike jer su korisnici (a među njima i projektanti. izvođači, oni koji obavljaju poslove nadzora u građenju)  lenji i neodgovorni da pročitaju i prouče i one osnovne propise (pravilnike, preporuke) i standarde o ponašanju na dejstvo požara građevinskih i enterijerskih materijala.

 Ima nekoliko poštenih zastupnika novijih građevinskih materijala koji se trude i da edukuju domaće korisnike pa navode i izvode iz standarda ali je mnogo više onih koji ih obmanjuju - kako su njihovi materijali negorivi a neki još pišu i da su samogasivi - a radi se o pločama od penastih izolacionih materijala za fasade ili izradu ventilacioih kanala ili njihovo izolovanje ...  ili sendvičima sa takvom ispunom.     

 

Нема коментара: